Manje smetnje koje se lako rešavaju

Popravke koje jepotrebno obaviti na električnim uredajima mogu biti sprovedene samo od strane električara ili servisera specijalizovanih zato područje rada.
Nepravilni ili neispravni popravci koji uzrokovati ozbilinu opasnost ili stete korisniku.


Smetnja Mogući uzrok / Kako ga rešiti
Kontrolni pokazatelj rada se ne pali Utikač mašine nije spojen ili je loše utaknut u strujnu utičnicu. Mrežni osigurač je izbacio. Prekid snabdevanja električnom energijom.
 
Prekid snabdevanja električnom energijom. U slucaju prekida struje ili smetnji u mašini,  možete izvršiti pražnjenje mašine u nuzdi kako bi se iz njega moglo izvaditi rublje; Pogledajte poglavlje "Čišćenje odvodne pumpe".
 
Ciklus pranja ne počinje Dugme nije pritisnuto. Vrata nisu dobro zatvorena (kontrolni pokazatelji trepere).
 
U bubnju se ne vidi voda Ne radi se o oštećenju. Voda ostaje u mašini, ispod vidnog polja. Elektronska kontrola smanjuje potrošnju održavajući sve mogucnosti.
 
Učinak pranja ne zadovoljava Stepen zaprljanosti rublja veći je od normalnog. Nedovoljno doziranje deterdženta. Dozirajte deterdzent prema uputstvu proizvođača. Odaberite program pranja koji najviše odgovara rublju
 
Iz posude za deterdžent izlazi pena Stavljeno je previše deterdženta. Isključite mašinu 5-10 minuta. Da biste zaustavili stvaranje pene, stavite u posudu za deterdžent supenu kašiku omekšivača pomešanu s pola litre vode. U sledećem pranju smanjite količinu deterdženta
 
Nakon poslednjeg ispiranja vidi se pena Neki deterdženti stvaraju veliku količinu pene, i ako to uopšte ne utiče na učinak ispiranja.
 
Neobični zvukovi u motoru Ne radi se o oštećenju! Za vrijeme faze zagrevanja, motor ispušta zvuke karakteristične za početak rada mašine.
 
Zvukovi u pumpi Ne radi se o smetnji! Ti su zvukovi karakteristični za pocetak rada mašine i za odvod iz odvodne pumpe.
Mašina vibrira tokom pranja i centrifugiranja Transportna zaštita nije skinuta. Proučite uputstvo za postavljanje. Podesivi nosači mašine nisu pričvršćeni za vrijeme postavljanja mašine. Nivelišite mašinu i pričvrstite nosače prema uputstvu za postavljanje.
 
Mašina ne centrifigura ili ne izbacuje vodu Odvodna pumpaje pokvarena, pogledajte poglavlje "Čišćenje odvodne pumpe"; odvodno crevo je presavijeno ili oštećeno (kontrolni pokazatelji trepere u oba slučaja).
 
Vrata se ne mogu otvoriti Funkcija sigurnosti je aktivirana. Odabrana je opcija .
 
U mašinu ne ulazi voda Slavina je zatvorena. Filtri za dovod vode su prljavi (kontrolni pokazatelji trepere); Pogledajte poglavlje "Čišćenje filtara na dovodu vode u mašinu".
 

Služba za tehničku podrsku

Prije nazivanja Sluzbe za tehničku podršku, uverite se da ne možete sami rešiti smetnju (pogledajte poglavlje“Manje smetnje kojese lako rešavaju“). Na taj način ćete izbeći nepotrebne troškove budući da garancija ne pokriva slučajeve kad realno ne postoje smetnje ni one u kojima Tehnička Služba dolazi samo zbog davanja uputstva. Ako uprkos uputstvu koje su prethodno navedene nije ispravljena smetnja potrebno je isključiti mašinu, izvući utikač iz utičnice i zatvoriti slavinu te obavestiti Službu za teh¬ničku podršku. Adresa i broj telefona Službe za tehničku podršku najbliže Vašem domu nalazi se u priloženom imeniku Službe i Servisa

Ne zaboravite naznačiti broj proizvoda (E-NR) i proizvodnje (FD), koji se nalaze na pločici karakteristika mašine, smeštenoj u unutrašnjosti oznake vrata. Ovdje zabeležite brojeve Vaše mašine

Izbjegnite nepotrebna putovanja i dolaske naših servisera navodeci tačne brojeve proizvoda i proizvodnje objašnjavajući kako se manifestuje oštećenje s maksimalnom mogućom toačnosti. Tako ćete izbeći nepotrebne troškove.